Babyboomers en generatiegenoten, zeik niet zo. Laat dat maar aan ons over.

Laat je niet misleiden door de titel van dit boek. Wij zeiken zelf wat af. Onze appgroep heet niet voor niets ‘Zeikerds’. Hierin klaagt Lianne regelmatig over dat ‘gehorige kuthuis’ waar ze woont, heeft Suzette een grove hekel aan haar te kleine supermarkt en vindt Anouk het elke keer weer schandálig als ze €2,75 voor een cappuccino moet afrekenen. Zonder koekje! Dat haten we alle drie.

Maar dit zijn slechts de kleine ongemakken des levens. ZEIK NIET ZO gaat over iets veel groters. Namelijk over het geklaag over onze generatie. Wij, de millennials, geboren tussen 1982 en 2000, schijnen nogal te janken. We zouden onder luid applaus zijn opgevoed en regelrecht op een burn-out afstevenen wanneer de Uber een halve minuut te laat is.

Vooral de babyboomer mag ons graag persifleren.
“Meh, mijn werk is niet mijn passie!” en: “Ik ben al dertig, waar is mijn villa?”

Eh, herkennen wij niet. Niet bij onszelf, niet in onze omgeving. Vooruit, we weten dat er types zijn die miemelen over hun miskend talent en imperfecte vriendjes en tegen hen willen we zeggen: relativeer en lees dit boek.

Want wij drieën mogen wellicht succesvol lijken (met een boek en alles), in wezen rommelen wij ook maar wat aan. Aan de hand van gênante, grappige en gewone verhalen bieden we graag een kijkje in ons doodnormale leven. Dat doet je hopelijk beseffen: aha, ik ben niet de enige die soms hele zaterdagen in horizontale houding doorbrengt, al chips etend.
Ook dat is het leven, het is oké.

Dus, dit boek is niet alleen een beleefde middelvinger naar de babyboomer, het is met name een ode aan het leven van de millennial. Een leven zonder existentiële crisis, grootheidswaanzin of juichende, geldtoestrooiende ouders. Maar ook een leven met een suffe baan, duivenpoep (op jou) en volle, lekkende vuilniszakken.

Daar krijgen wij geen nervous breakdown van. (Ondergescheten) schouders eronder en gaan. Met die kutbaan.

ZEIK NIET ZO